Щастлива развръзка за котето Макси, което умираше бавно от СПИН

Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Сигналът за болното коте Макси е подаден в асоциацията Let’s adopt преди 2 месеца, като котето е дошло от Силистра в София с редица заболявания, сред които и т.нар. котешки спин.

Въпреки че шансовете му за оцеляване не са били големи, Макси е успял да се пребори за живота си, разбира се не и без помощта на стоиците дарители, чрез чийто средства му е осигурено лечение.

Котето е било бездомно, но за разлика от останалите си приятелчета на улицата страдало от заболяване, което при ненавременно лечение заплашва живота му.

При прегледа на Макси в София ветеринарите установили, че едното му око е почти затворено от кървави съсиреци, а освен това имал сериозно възпаление на дихателните пътища, в резултат на което почти не се хранил.

Но най-страшното било, че котето е носител на вируса FIV, известен като котешки спин. В резултат на този вирус имунната му система била напълно срината, а и като се прибави и фактът, че козинката му е бяла, Макси се пържел под слънцето.

В резултат на слънчевите лъчи ушите му били силно зачервени и от тях текла кръв /виж галерията/. Ушетата му обаче бяха оперирани, а част от тях бяха отрязани, защото лекарите предполагали, че към тях е прикрепен тумор.

Макси вече се връща към нормалния живот, а от съвсем наскоро е бил основен от грижовни стопани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати