Miau.bg»Статии»Живини»Маймунче от Софийския зоопарк се мисли за човек

Маймунче от Софийския зоопарк се мисли за човек

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44

Маймунчето Алф от зоологическата градина в София, което беше отглеждано от хора, трудно комуникира със свои събратя. Това смятат гледачите на животното и изтъкват, че то вероятно се възприема за човек.

Проблемът на животинчето стана ясен, след като директорът на зоопарка Добри Бориславов даде изявление пред общинския съвет. От него се установи, че младият екземпляр не може да се сработи с другите маймуни в зоопарка.

Опитваме се да го върнем в общността му, но тя го отхвърля. Той има проблеми със себеподобните си, тъй като се мисли за човек, уточни Бориславов, цитиран от 24 часа.

По време на срещата директорът обясни и защо Алф е бил изведен от зоопарка и е бил с каишка и дрехи. Той уточни, че мъникът е участвал в рекламен клип за 2 часа, но през това време е бил придружен от познато лице.

Освен това след проверка на Областната дирекция по безопасност на храните е станало ясно, че животното не е било травмирано. За момента единственото прегрешение на зоологическата е, че не е предупредила ОДБХ за напускането на маймунката.

Припомняме, че Алф се роди в началото на миналата година. След като обаче стана ясно, че майка му не може да се грижи сама за него, тъй като няма мляко, той беше осиновен от служители на зоопарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати