Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Невероятната промяна на занемарено куче ще ви смае

Невероятната промяна на занемарено куче ще ви смае

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Спластената козина на Лъки
Снимка: fb
Подстригването на Лъки

Сляпо и глухо куче, изоставено на улицата в потресаващо състояние, извади голям късмет. Животното беше спасено от добронамерени хора и най-сетне получи грижите, от които спешно се нуждае.

Историята на кучето Лъки се разиграва преди няколко вечери във Флорида. Двойка шофира по безлюден път, когато забелязва, че встрани от шосето се е сгушило треперещо куче със силно спластена козина. Въпреки че първоначално мъжът и жената не са сигурни дали това е някакъв боклук, или бедстващо животинче, те решават да спрат и да му помогнат.

Щом го виждат отблизо, те вече знаят, че четириногото се нуждае от спешно премахване на козината, тъй като тя му пречи да се движи. Само че по това време на нощта, те не успели да се сетят за нито един фризьорски салон за домашни любимци.

Затова отправили апел в социалните мрежи, където споделили и драматични снимки на клетото животинче. Много скоро на публикацията им се отзовала дама, занимаваща се с подстригване на кучета, която въпреки късния час пожелала да помогне на Лъки.

Докато пътувала към работното си място, тя си мислела колко ще е тежко състоянието на палето, но щом го видяла, наистина останала шокирана. През цялата си кариера тя не била попадала на толкова занемарено куче.

От него се носела чудовищна смрад, а горкото животно било като в капан на собствената си космена покривка. Въпреки сериозното предизвикателство фризьорката не се отказала и след продължителна работа успяла да отстрани спластената козина на кучето /вижте трансформацията му в галерията/.

След това то било заведено във ветеринарна клиника, а по-късно и в приемен дом. Сега Лъки се връща към нормалния си начин на живот и очаква скоро да намери постоянни стопани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати