Парализираното коте, което прекоси Океана, за да открие семейство

Анка
Снимка: Rebecca Wolf/Tabby's Place
Анка
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

След като е премазана от кола, котката Анка едва оцелява. Успява да се пребори за живота си, но част от гръбнака и задните ѝ крачета остават завинаги парализирани.

Въпреки това уличното коте е получавало грижи и храна от случайни минувачи в родния Истанбул, Турция. Правени са опити за операции, които да я върнат към нормалния начин на живот, но никоя от тях не е дала резултат.

Но благотворителни организации в съседна Турция не се отказали да помогнат на котето и му осигуряват лечение в Ню Джърси, САЩ. Така то попада в организацията Tabby's Place.

И там обаче ветеринарите са категорични – няма никакъв шанс Анка отново да ходи нормално. От друга страна, добавят, че котката може да се радва на щастлив живот, ако открие правилните стопани.

Както хората, които са я спасили в Турция, така и от Tabby's Place отказват да се предадат и са категорични, че ще открият правилното семейство за Анка отвъд Океана.

Бъдещето ѝ стопани ще се наложи да се пригодят към специфичните ѝ нужди и да я водят до тоалетна профилактично, защото тя не може сама.

Но като се изключи парализата ѝ, Анка е дружелюбно и миловидно коте, което обожава да си играе. От Tabby's Place добавят, че дори и да не открият подходящи стопани, тя винаги ще има дом при тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати