Швейцария забранява отглеждането на сама златна рибка

Швейцария забранява отглеждането на самотна златна рибка. Законът е въведен през 2008-ма година и е категоричен – тези рибки са социални животни и не трябва да живеят сами.

Когато златната рибка се държи в единичен бокал, тя е извадена извън естествената си среда. В натуралния си хабитат тя живее на цели пасажи. Това според швейцарските власти е проява на истинска жестокост и златните рибки просто не трябва да се отглеждат самостоятелно.

Според законите в Швейцария компания на себеподобни изискват още морските свинчета и зелените австралийски папагалчета. В страната това се приема изключително сериозно и дори съществуват специални компании, които събират в двойки овдовели морски свинчета, чиито партньор се е споминал.

Решите ли да се сдобиете дори с котка, тя също не може да е сама. За щастие в този случай имате вратичка – може да отглеждате една котка в дома си, но само ако гарантирате, че ще я пускате в двора и ще ѝ осигурите срещи със себеподобни. Папагалите в магазина пък по закон се продават по двойки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати