Miau.bg»Статии»Живини»Невиждана жестокост! Ферма превръща лисици в чудовища

Невиждана жестокост! Ферма превръща лисици в чудовища

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Лисица във ферма
Снимка: OIKEUTTA ELAIMILLE
Лисица във ферма

Човешката алчност и жестокост не знаят граници. Това стана ясно, че след като природозащитници разпространиха покъртителни кадри, направени във Финландска ферма за полярни лисици. В стопанството дивите животни се отглеждат заради кожите им, а за да бъде добивът по-висок, лисиците са угоявани до неузнаваемост.

Вследствие на това те са с влошено здраве и приличат повече на чудовища, отколкото на събратята си, обитаващи дивата природа.

Снимките на чудовищните лисици са направени от зоозащитната организация Oikeutta Elaimille. Нейните членове са успели да се сдобият с шокиращите кадри, след като се внедрили тайно във фермата, намираща се в провинция Остроботния. От фотографиите се виждат клетките, в които живеят лисиците, както и вида им. За да бъде кожата им в по-големи количества, те са угоявани буквално до смърт.

В естествената си среда полярните лисици тежат средно по 5 кг. Тези от финландската ферма обаче достигат 20 килограма. Заради теглото си и условията, в които живеят, не могат дори да се движат. По тази причина нерядко издъхват, щом наедреят силно.

От организацията Oikeutta Elaimille смятат, че от фермата причиняват страдания на лисиците и нарушават Закона за защита на животните. Ето защо те искат стопанството да бъде затворено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати