Кучето Пийнът цял живот е било вързано, но вече вкуси свободата

Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Още от малък кучето Пийнът е отделен от стопаните в малка порутена колибка в края на двора им и е държан на каишка, без право да се разхожда. Животът му обаче се преобърнал след намесата на благотворителна организация.

Пийнът живее в малко селце в американския щат Пенсилвания, а неговите собственици го оставили навън не защото целенасочено искали да го измъчват, а заради остарелия си начин на мислене относно четириногите.

Те се притеснявали, че кучето може да ги зарази с някаква болест, и не сметнали, че трябва да се притесняват от студа, на който е изложен домашния им любимец.

Когато от организацията HOPE for Erie Animal Wellness пристигат в Пенсилвания, Пийнът дори не се обръщал, когато назоват името му, защото никой не го е обучавал.

Никой не е общувал с животното, понеже стопаните му не подозирали, че и то като всяко друго същество има нужда от любов и внимание.

С неговото обучение се заема Ръселин Стейнбулер от организацията. Тя споделя, че когато се срещнала за първи път с кучето, колибата му била прогнила, подът мокър и издънен, а дължината на каишката му позволявала само да излезе на входа.

С позволението на собствениците Ръселин идвала всеки ден при Пийнът, донесла му играчки, по-дълга каиша и поправила счупената му колиба.

След около месец на обучение, кучето е пуснато на първата си свободна разходка, а Ръселин казва, че докато го гледала, се разплакала. Все още не е ясно дали то ще бъде оставено при старите си стопани или ще бъде дадено за осиновяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати