miau.bg»Статии»Живини»Местят 5000 европейски крави в Сибир

Местят 5000 европейски крави в Сибир

Крави

Пет хиляди крави ще бъдат транспортирани от Холандия и Германия в Сибир. Причината са руските контрасанкции и инфлацията.

Голямата европейска хранителна компания Danone ще транспортира животните с камиони и ще ги достави във ферма близо до Тюмен. Френската млечна компания ще даде начало на производството през май следващата година.

Тази стъпка в развитието на компанията не е случайна. С нея се цели да се помогне да се редуцира увеличението на разходите за сурово мляко. В резултат на това ще се намалят цените на продуктите, причинени от хранителното ембарго. Тази година цената на суровото мляко скочи с 14%, което доведе до увеличаване на цената по цялата верига.

Въпреки че френската млечна компания обикновено не инвестира в селското стопанство, с Русия тя е решила да направи изключение. Говорителите на компанията изразяват надежда, че през следващата година инфлацията в страната ще се забави.

В млекопроизводството това ще доведе до връщане на загубените за компанията части от руския пазар на млечни продукти. Анализите показват, че продажбите в Русия нарастват в синхрон с инфлацията през първата половина на годината и трябва да нараснат още през 2018 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати