Miau.bg»Статии»Живини»PETA иска България да спре да отглежда американски норки

PETA иска България да спре да отглежда американски норки

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5468

Германският клон на организацията за защита на правата на животните PETA поиска от България да спре да отглежда американски норки. Лично министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов са били помолени да последват тенденцията за налагане на постепенна забрана в цял свят за отглеждане на животни заради кожите им.

От PETA искат България да не подкрепи предложените промени в Наредба № 2/2009, позволяващи да се отглеждат американски норки в България. В момента фирмите, които функционират у нас с подобна функция, са две. Те отглеждат тези животни в нарушение на изискванията в същата наредба. Това се твърди в писмо, изпратено от организацията. В него има още няколко основни предложения за опазване на околната среда в страната ни.

Организацията изразява надеждата си министър-председателят да последва тенденцията в цял свят за постепенна забрана на отглеждането на животни заради кожите им. Ако новите промени бъдат приети, законодателството ще благоприятства развитието на кожухарската индустрия. Това ще увеличи опасността България да се превърне в европейски пункт за фермери от други страни, където този бизнес вече е забранен. Забрани за отглеждане на кожи вече са приети в Холандия, Словения, Хърватия, Япония, Македония и Чехия. Очаква се забраната да влезе в сила в Босна и Херцеговина през 2018-та, а в Сърбия - през 2019 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати