Вижте как в Тексас не оставиха любимците си при урагана Харви

Урагана Харви
Снимка: EPA
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

През последните дни положението в американския щат Тексас е бедствено заради връхлетелия тропически ураган Харви. Много американци са изоставили ценностите си, но за сметка на това са спасили домашните си любимци, както може да видите от снимките в галерията.

Ако бяхте там, щяхте да видите как почти всеки човек държи в ръцете си куче, котка или птица, споделя Моника Шмит, мениджър в организацията Houston Humane Society.

На много от собствениците им е предположено да оставят домашните си животни в спасителен център в Ню Орлиънс, но повечето от тях се отказали, защото се притеснявали да не стане някакво объркване и любимецът им да бъде осиновен.

Но много места обаче отказват да приемат хора с техните животни. Такъв е случаят на 27-годишната Розана Нейгера, която споделя, че ѝ е отказан подслон, защото със съпруга ѝ пристигнали заедно с тяхното куче.

От организацията Red Cross обаче позволяват на евакуиралите се американци да се подслонят заедно с домашните си любимци, стига те да са в клетки.

От този понеделник, 28 август, в Хюстън функционира и Център за приютяване на домашни животни, а американците могат да се свържат с тях през страницата им във Фейсбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати