Женска анаконда се оказа сексуален канибал

Ужасяващо разкритие е на път да обърне представите ни за анакондите. И без това стряскащи същества, оказва се, че женските екземпляри играят ключова роля при сношение.

Теорията, че мъжкарят играе главна роля при половия акт между влечугите, се оказва невярна. Поведението на женските в размножителния процес доказа кой владее ситуацията.

Серпентологът Хесус Риванса се занимава с изучаване на анакондите от повече от 20 години. При последното си изследване той решил да измъкне една представителка на нежния пол от група змии, свити на брачно кълбо. Тялото на изследвания обект на научния интерес било силно издуто.

Когато анакондите преядат, те се издуват по подобен начин. Ученият очаквал, че змията ще изплюе част от храната си, но тук станало интересно. От устата ѝ се подала не мишка, а опашката на друга змия, и то мъжка. Женската анаконда се оказала сексуален канибал.

Последвали седмици на наблюдения. Оказало се, че изяждането на половия партньор е по-скоро закономерност, която се наблюдава при почти всички женски. Това обръща с краката нагоре всички теории за доминирането на мъжките над женските анаконди по време на размножителния им период.

Явно предишните изследователи са се повлияли от стереотипите. Днес вече доказаният факт, че женските анаконди могат да поглъщат мъжките, реално не е учудващ. Техните размери в обичайния случай надвишава този на мъжките средно с 4.7 пъти, което им позволява лесно да ги надвият.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати