Miau.bg»Статии»Живини»Те си взеха мини прасенце, но ето в какво се превърна то

Те си взеха мини прасенце, но ето в какво се превърна то

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Те си взеха мини прасенце, но ето в какво се превърна то
Снимка: swins

Мини прасе шокира стопаните си с небивалия си растеж. Запознайте се Естер, която била взета с уговорката, че е декоративно животинче, но се превърнала в 300 кг свиня.

Когато през 2012 година Стив Дженкинс и Дрек Уолтър от Канада приютяват Естер у дома, тя вярват, че ще имат под покрива си едно класическо мини прасенце, което едва ли ще надхвърли 30 килограма.

След като домашният им любимец започнал да качва стремглаво килограми с всеки следващ ден обаче, за тях станало пределно ясно, че си имат работа с едър селскостопански добитък. Въпреки това те до такава степен се били привързали към своята четиринога приятелка, че дори когато теглото ѝ достигнало 303 килограма, не пожелали да се откажат от нея.

А и самата Естер вече била свикнала да живее в домашна среда. Тъй като има приятели кучета, тя лесно усвоила техните навици и подобно на тях обича да се гушка със стопаните си по леглата и диваните.

Освен това често проверява какво има в хладилника. И въпреки че навиците ѝ може би изглеждат ужасни за мнозина, за Стив и Дрек не е така. Двамата продължават да се грижат за огромното си животно и се стараят да му осигуряват максимално пространство.

Естер е невероятна. Тя е умна и може да си отваря врати и шкафове, както и да изпълнява много други задачи. Освен това е страшно любвеобилна. Допреди да заживеем с нея, не бяхме предполагали, че прасетата са толкова интелигентни. Като по-едри кучета са, смятат сопаните на Естер.

Те не съжаляват, че им се е наложило да поемат отговорност за толкова голямо животно, но и не крият, че отглеждането му е изпълнено с отговорности и неудобства понякога. Затова не съветват хората да повтарят примера им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати