Британци превърнаха къщата си в приют за кучета у нас

Британци превърнаха къщата си в приют за кучета у нас
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Двойка британци са превърнали дома си в приют за кучета. Къщата им в село Глушка е пример как можем оптимално да се справим с бездомните животни.

Британците Ема и Антъни живеят в България вече 13 години. Днес в къщата им в селото живеят 63 кучета, които доскоро не са имали дом. Днес вече имат имена и европейски паспорти, и чакат своите осиновители.

Днес от къщата в село Глушка английската актриса Кейт Ламб потегли с кучето Скаут към Англия. Там тя лично ще го предаде на новите си осиновители.

Само за последната година и половина семейството е организирало кастрация за 340 кучета и 70 котки. 140 безпризорни вече имат нов дом.

Болните животни в дома на Ема и Антъни се държат по карантина в клетки. За останалите се грижат на свобода. Резултатът от действията им е осезаем - бездомните кучета в Дряновско вече се броят на пръсти. Всяко, което напуска дома, си тръгва с паспорт.

Двойката иска да разшити дейността си и в други общини. В момента те са се съсредоточили върху изоставените или недогледани кучета на територията на община Дряново, но усилията им показват, че моделът работи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати