Котка стана майка на осем таралежчета в Русия

Котка стана майка на осем таралежчета в Русия
Снимка: Ruptly

Грижовната и добронамерена котка Муска спаси живота на осем осиротели таралежчета в руски зоопарк. Тя стана техен доброволен осиновител.

Малките таралежчета са оцелели именно благодарение на грижите на Муска. Тя е осиновила бодливите отрочета след гибелта на родната им майка в инцидент с косачка за трева.

След инцидента служителите на зоопарк Садгород във Владивосток се видели в чудо. В продължение на два дни таралежчетата категорично отказвали да се хранят от спринцовка, бутилка и чинийка.

За да стимулират храносмилането им, нощем гледачите слагали бодливите сирачета върху електрическо одеяло. Усилията им обаче постоянно удряли на камък.

Спасението дошло от котката Муска. Отскоро тя отглеждала приемно котило и имала мляко. Гледачите решили да предприемат отчаят последен опит – да проверят дали пък писаната няма да осинови и таралежчетата.

За всеобщо изумление стратегията сработила. Бодливите бебета реагирали положително на топлината на котешкото тяло. Миризмата на мляко ги привлякла и те скоро започнало да сучат.

Приемната майка се грижела за таралежчетата повече от седмица. Тя не само ги кърмела, но и ги обгрижва през нощта. Щом бебетата укрепнали достатъчно, те започнали да се хранят самостоятелно. Въпреки това Муска продължавала да се навърта наоколо, за да се увери, че всичко с осиновените ѝ бебета е наред.

Това е вторият път в Русия, когато котка осиновява таралежчета. През 2012 г. писаната Соня прие четири бодливи бебета, които изхранваше заедно със собствените си отрочета.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати