miau.bg»Статии»Живини»Нов вид риба изплува от океана

Нов вид риба изплува от океана

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54895
Нов вид риба изплува от океана
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Нов вид риба изплува от дълбините на океана. Mорският обитател тежи над 2 тона. Той може да бъде открит във водите на Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка и Чили.

За първи път от 125 години насам учени откриват нов вид риба луна. Морският обитател се класифицира като изцяло нов вид.

Учените не са учудени, че продължават да откриват нови и нови видове риби. Океанът е огромен и крие множество тайни. Новият вид обаче със сигурност изненадва с огромните си размер. Освен че е наистина голям, невижданият досега екземпляр океанска риба има навика да излиза на сушата. Там използва слънцето, за да се загрява.

Недоумението на учените идва от факта, че никой до този момент не е виждал новия вид риба. Ръководителят на изследването, Мариан Ниегард от Университета Мърдок в Австралия, открила рибата съвсем случайно. Тя разглеждала над 150 ДНК проби от различни лунни риби, но една от тях се оказва на напълно непознат вид. Той печели названието Неоткриваема риба, поради факта, че е останал скрит толкова дълго.

Откакто новият вид е регистриран, започва неговото търсене. Цели четири години учените търсят следни от рибата на плажа в Нова Зеландия, но без резултат. Така външният ѝ вид остава загадка. Днес неоткриваемата риба вече е забелязана на няколко различни места, включително водите на Южна Африка, Чили, Австралия и Нова Зеландия.

За съжаление все още няма дори една снимка, която да ни покаже огромното ѝ тяло. Все пак местообитанията ѝ подсказват, че предпочита по-студените части на Южното полукълбо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest