Смърт на куче доведе до заплахи за убийство

1 от 3 Снимки

Заплахи за саморазправа, убийство и съдебни дела – до това доведе смъртта на домашно куче в Ямбол. Скандалът се разраства.

Собственикът на кучето е отправил обвинение към съседа си в социалните мрежи за това, че е отровил кучето му. Последвали са купища заплахи. Нароченият за убиец е притеснен за живота и сигурността на семейството си.

Кученцето е било порода Алабай, на три годинки. То си отива за два дни, а собствениците са убедени, че причината за кончината му е храна, подхвърлена в двора им от техен съсед. Доказателство за деянието му е запис от охранителната камера.

Гроздан Гроздев, който е собственик на кучето, е убеден, че то е отровено с хляб, накиснат с концентриран антифриз. Той е намерил хляба и го прибрал във фризера, но той така и не замръзнал.

Веднага след смъртта на кучето Грозданов качва в социалната мрежа снимка на предполагаемия отровител – Пламен Пенев. Коментарите и заканите за саморазправа не закъсняват.

Пенев се страхува за живота си, но и категорично отрича да е тровил животното. Мъжът признава, че е хранил кучето, но само това. Той се заканва да подаде жалба в полицията. Цялото семейство включително и малкият син на Пенев са заплашвани.

Съседите на Пенев обаче също са убедени във вината му. Те твърдят, че той винаги е бил агресивен към животните и дори го обвиняват в убийството на бездомни кучета. Мъжът отрича и тези обвинения.

Собственикът на починалото животно иска Пенев да бъде съден. Това може да се случи, след като излезе токсикологичният анализ на кучето и бъде доказано, че то наистина е отровено.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати