Сладки кученца привличат туристи на Карибите

1 от 3 Снимки
Куче

Карибските острови и хотелите в региона са измислили хитър начин да привличат повече туристи. Те предлагат на гостите си компанията на наскоро спасени от местни доброволци палета.

Освен бели пясъци и изумрудени води, хотели в британската отвъдморска територия, островите Търкс и Кайкос, привличат туристи, като им предлагат компанията на малки кученца. Формулата се оказва особено печеливша. Откакто кучетата са фактор, дестинацията отбелязва рекордна посещаемост.

Палетата, които се предлагат на туристите, са спасени от местните доброволци. Центърът на приятелите на животните всяка година спасява над 500 бездомни кучета от островите. Те се учат още от малки да свикват с хората и стават едни добри и предани приятели.

Всеки желаещ може да си поиграе на воля със симпатичните четириноги. Мили и добри, те могат да бъдат и осиновени.

Местните доброволци служат на центъра, който е собственост на Джейн Паркър-Роув. Идеята ѝ за създаването му идва, когато преди близо 7 години вижда колко много се страхуват бездомните кучета по плажовете от хората. Пухкавите палета избягват контактите по всякакъв начин, което прави опитите да им се помогне изключително трудоемки.

За всеки желаещ компания Джейн е съставила маршрути за разходки по плажовете. Търсещите кучешка компания са както туристи, така и местни граждани. Броят им е толкова голям, че се извиват дълги опашки два часа преди отварянето на центъра.

Преди разходката временните стопани получават инструктаж, в който им се разясняват основните правила, особено как да не прегреят животинките на силното слънце. Разходката не е обикновена – целта ѝ е да е от полза както за човека, така и за самото животинче.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати