Бебе-мече си поигра на детска площадка в Сопот

Бебе-мече си поигра на детска площадка в Сопот

Истински ужас се разигра в Сопот. Посред бял ден малко мече нахлу на частна детска площадка в покрайнините на града.

Съоръжението е изградено в полите на Балкана. Случката се е състояла на 6-ти юли и е заснета от 10-годишно момченце. По време на клипчето се чува как детето вика майка си с думите: Майко, мече! Ето го, истинско е!

За щастие случката се е разминала без инцидент. Косматият малчуган обаче определено е успял да изкара акъла на майките. Докато мечето е на площадката, наблизо се разхождала жена с две кучета. Те погнали дивото животинче и то останало затворено в стадиона, ограден с висока мрежа. В същото време всички деца били изведени от терена.

Мечето обаче не спряло с игрите. По-късно то намерило пролука и се измъкнало от затвора си. Цялата нощ животните в района били неспокойни. Местните предполагат, че майката на бебето-мече е слязла да го търси и това е подплашило кучетата и добитъка.

Тези дни зачестяват срещите между хора и мечки в Сопот. Само преди няколко дни младеж от града се сблъска очи в очи с голяма мечка. Той карал колело по пътя за Аневското кале, когато насреща му се изправило огромното животно. Мечката застанала на два крака на средата на пътя. Младежът веднага обърнал и завъртял педалите в обратна посока ужасен, че дивото животно ще го настигне.

Мечките се превръщат във все по-голям проблем за живеещите в покрайнините на Сопот. Те са опасни както за възрастните, така и за децата и е време някой да вземе мерки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати