Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Вярната Махе никога не изоставя стопанина си аутист

Вярната Махе никога не изоставя стопанина си аутист

Антония Р.Антония Р.
Джедай
6397
Вярната Махе никога не изоставя стопанина си аутист
Снимка: Louise Goossen

Джеймс е 9-годишно момченце, страдащо от аутизъм. По тази причина той никога няма да има нормален социален живот, но благодарение на домашния си любимец Махе винаги ще има верен приятел.

Махе е черен лабрадор, преминал 6-месечно обучение в Новозеландската асоциация за кучета водачи, и сега се грижи за Джеймс. Помага на своя стопанин с придвижването и винаги е готова да го успокои.

При една от тежките кризи на Джеймс майка му веднага го води в болница, а Махе отказва да се раздели с него. Лае срещу докторите, но накрая успява да се настани в болничното легло до своя стопанин.

Детето е било упоено, за да не се нарани и да не получи допълнителни травми, а лабрадорът е неотлъчно до него.

Семейството на Джеймс споделя, че животът им доста се е улеснил, откакто са взели кучето при себе си. Момчето им е станало доста по-спокойно и щастливо, а Махе е единствената, от която не се страхува, за да осъществи визуален контакт, при положение, че избягва да гледа в очите дори собствените си родители.

Лабрадорът е много търпелив със стопанина си, оставяйки го да тича, а когато долови признак на започваща криза, веднага уведомява с лая си родителите му.

Приятелството между Джеймс и Махе е истинско доказателство, че кучетата са способни на истински чудеса с децата аутисти, защото успяват да им осигурят необходимия комфорт и лоялност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати