Служителка от зоопарк отгледа бебе кенгуру, отхвърлено от майка си

1 от 3 Снимки
Лили кенгуру
Снимка: Fox 35
Лили кенгуру

Малко кенгуру, отхвърлено от майка си и отгледано от персонала на зоопарк във Флорида, отново се върна сред своите събратя. Запознайте се с историята на Лили, която премина през много изпитания и несгоди, но успя да оцелее.

Лили е родена през август миналата година в зоологическата градина Бревард. В началото майка ѝ се грижи сравнително добре за нея, но една сутрин гледачите на животните откриват Лили изхвърлена от торбата на родителката.

Те не могат да кажат със сигурност каква е причината за враждебната постъпка на възрастното кенгуру, но допускат, че мощна буря, разразила се предната нощ, може да е стресирала майката на Лили и да е объркала поведението ѝ.

След инцидента персоналът на зоопарка опитва на няколко пъти да събере двете животни, но те така и не възстановяват връзката си. И тъй като животът на Лили без майчински грижи би бил немислим, се налага мениджърът на зооцентъра – Лорън Хинсън да вземе отхвърленото кенгуру в дома си.

Тя прекарва множество безсънни нощи, за да храни мъничето и да му осигурява необходимата топлина, но накрая усилията ѝ биват възнаградени. Лили успява да оцелее и да се превърне в едно красиво младо кенгуру.

Наскоро животното гостува в зоологическата градина, където беше родено и специалистите прецениха, че вече е напълно готово да се върне там и да бъде отново сред себеподобните си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати