miau.bg»Статии»Живини»Риба и водолаз са приятели от 25 години

Риба и водолаз са приятели от 25 години

Риба и водолаз са приятели от 25 години
Снимка: atlasobscura

Риба и водолаз от Япония са приятели от цели 25 години. Запознайте се с историята на тяхната невероятна дружба, която звучи като приказка, но е съвсем истински случай.

Водолазът Хироюки Аракава е прекарал дълги години във водите на залива Татеяма, където той изследва храм на японската религия Шинто. Докато е във водата, мъжът има възможността да общува с различни екзотични създания, сред които и риба от вида asian sheepshead wrasse, с която имат много специална връзка.

Всяка година, когато Хироюки се гмурне, той се среща с морския си приятел Йорико, подарява му ласки и се снима с него за спомен. Рибата, от своя страна, няма нищо против близостта на мъжа и по всичко личи, че също се радва да го види.

Риба и водолаз са приятели от 25 години
Снимка: atlasobscura

Юрико е много специална риба не само защото има човек за приятел, а и защото принадлежи към вид, който притежава необикновени умения. Изследвания са показали, че тези животни правят разлика между човешките лица, откроявайки познатите от непознатите. Вероятно това е една от причините за дългогодишното приятелство между Юрико и Хироюки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати