До 1 000 лева глоба, ако ви хванат да храните бездомни животни

Бездомни животни
Снимка: Hope for Paws
Козметична Чанта за Пътуване-15%
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
15.72 лв.
Виж ››

До 1 000 лева ще достига глобата за човек, хванат да храни безстопанствени котки и кучета. Грижата за бездомни животни вече ще се преследва от закона.

Новата мярка, поне за момента, се отнася само за община Смолян. Според новата Наредба за кучетата всеки нарушител ще подлежи на санкция, ако бъде хванат да храни улични животни. Глобата за физически лица е между 20 до 300 лв., а за юридически лица - от 300 до 1 000 лв.

Наредбата вече премина общественото обсъждане. Местната власт е убедена, че основна причина за замърсяването в градската среда, е резултат именно от популацията на бездомните котки и кучета. Така че от днес, ако искате да се грижите за улично куче или котка в Смолян, първо ще трябва да го регистрирате като домашно.

Таксата за това е 20 лв., като за инвалиди има отстъпка. Всички кучета на ловци и четириноги, които придружават или охраняват селскостопански животни, са освободени от налог. След това е нужно да осигурете необходимата площ и преглед при ветеринар за животинката и чак след това вече може, без страх от закона, да я нахраните.

Бездомни котки

Новата наредба включва и забрана за разхождане на кучета в детски градини, детски и спортни площадки, стадиони и училища, в дворовете на болници и заведения за социални грижи и на места. Те ще бъдат обозначени със забранителни табели. Забранено е влизането на кучета още в паркове и площадки около всички църкви, читалища, държавни учреждения и други.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
mikaela
mikaela
27.08.2017 11:25
Алоооо Смолян,живеем в третото хилядолетие.....ДОКОГА ЩЕ СЕ ПРИМИРЯВАТЕ?????ДОКОГА ЩЕЕ МЪЛЧИТЕ?????
3
0
Galya Pelovska
Galya Pelovska
23.06.2017 16:50
Aлоо Смолян време е да смените кмета си!Що за дивотия???!!!
57
8
Потребител#193711
Няма толкова малоумна държава другаде по света. Защо няма закон против хранене и даване на пари на бездомни хора?
57
7