Защо не бива да оставяте кучето си само с децата

29.06.2017
1 от 4 Снимки

Колкото и банално да звучи, кучето безспорно е най-добрият приятел на човека. Палетата са умни, предани, отдадени, мили, нежни и храбри. Готови са да рискуват живота си не само за своя любим стопанин, но и за неговите близки. Ето затова много хора смятат, че кучетата са и великолепни бавачки на малки деца.

В интернет могат да се намерят хиляди истории на родители, които разказват как домашният им любимец се е притекъл на помощ на хлапето им, когато животът му е бил в опасност.

Същевременно обаче поверяването на едно дете на грижите на куче може да бъде безотговорно не само спрямо малкото човече, но и спрямо животното.

Когато са малки, децата често пъти възприемат своите домашни любимци за играчки и са склонни да ги тероризират, като ги мачкат, обличат в дрехи за кукли или пък им поставят грим, червило, лак за нокти…

В галерията по-горе ще видите именно такива случаи, които със сигурност ще ви накарат сериозно да се замислите следващия път, когато се чудите дали да не оставите кучето само с детето си.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати