Куче кърми тигърчета, изоставени от майките си

Куче кърми тигърчета, изоставени от майките си
Снимка: REX

Женско куче от природен парк в Китай изуми всички със силния си майчински инстинкт и благородството си. Грижовното животно, което в момента си има две малки кученца, започна да се грижи и за четири новородени тигърчета, отхвърлени от собствените си майки.

Затрогващата история започва, след като и четирите бебета били отхвърлени едновременно от своите родителки. Малките се появили на бял свят на 7-ти и 10-ти юни, но скоро след това и двете майки спрели да обгрижват рожбите си.

Тогава, за да помогнат на мъниците да оцелеят, гледачите им от зооцентъра решили да ги занесат при възрастно женско куче, което също се било сдобило с потомство неотдавна.

Те имали малки опасения, че животното може и да не приеме добре чуждите бебета, но само след миг съмненията им напълно изчезнали и пред тях се разкрила трогателна гледка. Четириногото не само започнало да топли и мие новите си бебета, но дори пожелало да ги кърми като собствените си палета.

В момента то обгрижва еднакво всичките си дечица и служителите се надяват, че с помощта на благородната мама тигърчетата да бъдат отгледани успешно. И четирите животинчета спадат към видове, които се срещат изключително рядко в природата и оцеляването им ще е огромно постижение.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати