Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Чудо! Котак изпълзя от пръстта 5 дни след погребението си

Чудо! Котак изпълзя от пръстта 5 дни след погребението си

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Барт сега
Снимка: tampabay
Барт сега

Котките са невероятни създания и могат да оцелеят след много тежки инциденти. Неслучайно казват, че писаните имат цели девет живота. Е, изглежда, че благодарение на тази си супер сила някои от тях успяват да оживеят дори след като бъдат погребани.

Доказателство за това е случаят с привидно мъртво коте, което пропълзяло от пръстта пет дни, след като е било заровено. Тази вълнуваща история е станала през 2015 година, но и днес продължава да звучи също толкова изумително.

Главен герой в нея е младият котак Барт от Тампа, Флорида. След като животинчето било блъснато от кола, стопанинът му решил, че любимецът му е мъртъв и пожелал да го погребе. Той обаче бил толкова съкрушен от загубата на своя четириног приятел, че помолил свой познат да се заеме с изкопаването на плитко гробче, където да положи тялото на котакара.

Мъжът се съгласил, но пет дни след погребението на животното се случило истинско чудо. Заровеният котарак някак си бил излязъл от рова и макар в доста окаян вид, все пак се появил жив и молещ за храна.

Оказало се, че той има счупена челюст и куп други сериозни наранявания, но въпреки това упорито продължавал да се бори за мястото си под слънцето. След инцидента той претърпял няколко интервенции и получил ново семейство, което да се грижи за специфичните му нужди.

Беше истинско чудо! Един от най-противоречивите дни в живота ми. В един момент страдах, че съм изгубил Барт, а в другия не можех да повярвам, че той е жив. Беше неописуемо преживяване, разказва тогавашният стопанин на възкръсналия котарак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати