Куриоз! Коткомразец завеща 275 000 долара на приют за животни

Възрастен канадец, мразещ писаните, завеща цели 275 000 долара на сиропиталище за бездомни животни в град Ню Уестминстър. Дарил Мутц не просто съобщил, че предоставя крупната сума на зооцентъра, но обяснил и детайлно как желае да бъдат използвани парите му.

В завещанието си той упоменал, че иска 55 000 долара от сумата да се похарчи в помощ на четириногите, които имат нужда от ветеринарни грижи, специализирани операции и стоматологична помощ.

Мъжът уточнил също така, че настоява 115 000 долара от дарението да бъдат използвани, за да се закупят храни и играчки за животинчетата, а също и уреди, на които те могат да тренират, за да са в добра форма.

Куриоз! Коткомразец завеща 275 000 долара на приют за животни

Желанието на канадеца да дари спестяванията си на приют за животни е странно, тъй като той не обичал котки, а предпочитал кучета. Освен това дори не обитавал града, в който се намира зоосиропиталището.

Въпреки всичко обаче ръководството на центъра е доволно от дарението на бездетния мъж, тъй като с финансовата му подкрепа приютът ще може да си осигури поне пет години спокойно функциониране.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати