Miau.bg»Статии»Живини»Най-красивият кон е изваян от злато

Най-красивият кон е изваян от злато

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5468
Най-красивият кон е изваян от злато
Снимка: Samie-samieRu

Конете са едни от най-грациозните и красиви създания, с които ни е дарила майката природа. Често на бял свят се появяват коне, които крайно се различават от останалите създания със своята красота.

Най-красивият кон в света сякаш е изваян от злато. Той е от порода, която определено се различава от всички останали. Той е толкова различен от всичко, което някога сме виждали, че си е заслужил титлата най-красив кон в света.

Грациозен и величествен, този уникален жребец е от породата Ахал-текински. Той е родом от Турция. В цял свят конете от тази порода наброяват едва 1 250 броя.

Конете от уникалната златна порода се характеризират със завидни устойчивост и здравина. В Китай ги наричат коне от небето. Причината е тяхната лъскава и копринена козина, сякаш изтъкана от ангели.

Козината на тези коне е наистина уникална. Тя прави да изглеждат така, сякаш са изваяни от злато. Анализите на козината показват, че структурата на космите се различава от тази на обикновените коне. Тя, разбира се, не е изтъкана от истинско злато, но пък определено помага на тази порода да бъде определена като най-красивата сред конете.

Породата се отглежда на територията на съвременен Туркменистан още преди около 5000 години. Смята се за национален символ и често се подарява на високопоставени гости. Златните коне са предпочитани от местните, защото са издръжливи към суровите климатични условия на азиатските пустини и са известни със своята бързина и издръжливост на дълги преходи. Някои ги наричат още Аристократът на пустинята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати