Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Стопани изоставиха преданото си куче в приют, защото е старо

Стопани изоставиха преданото си куче в приют, защото е старо

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Сонома
Снимка: FFF
Сонома

Сонома е 20-годишно любвеобилно куче от САЩ, което през целия си живот е било предано на своите стопани и съвестно е изпълнявало ролята на техен пазач, компаньон и най-добър приятел. Въпреки това безсърдечните собственици на възрастното животно не са се поколебали да го изоставят в първия срещнат приют само защото то вече е твърде възрастно и трудно за отглеждане.

Така само за един миг почти глухата и сляпа Сонома се оказва в напълно ново място с непознати лица. Освен че преживява огромен стрес от смяната на обстановката, тя трябва да се бори и с различни здравословни проблеми, които не са за пренебрегване. За щастие кучето изважда късмет навреме да бъде взето от фондация от Сан Диего, която взима бързи мерки, за да му помогне.

Сонома е прегледана от компетентен ветеринар, които веднага ѝ назначава лечение. Здравето на възрастното четириного е стабилизирано и то малко по малко започва да се отпуска сред новите си гледачи.

В момента Сонома изглежда много по-щастлива и здрава, отколкото при постъпването си в приюта. Хората, които се грижат за нея, се надяват, че тя ще прекара спокойно своите старини и усилено ѝ търсят постоянен дом.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати