Miau.bg»Статии»Живини»Крадец на препарирани животни отърва затвора с честност

Крадец на препарирани животни отърва затвора с честност

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5469

Честен крадец отърва затвора. Мъжът се призна за виновен за кражбата на препарирани животни.

47-годишният Джейсън Хопууд е участвал в банда, свила цял куп препарирани животни на стойност 100 000 паунда. Британската съдебна система прояви милост и смекчи присъдата му.

Бандата е задигнала 18 екзотични препарирани животни, сред които и гневното шимпанзе с цилиндър и вратовръзка. Шимпанзето с цилиндъра се прочу през последната година, но вече няма да е лесна мишена за крадци. Властите в британската столица взеха по-сериозни мерки за да опазят него и други препарирани животни.

Джейсън Хопууд призна за обира, който той и бандата му са извършили на 1-ви март миналата година. Той е споделил пред съда подробности около незаконното изнасяне на препарираните животните и антики на стойност 100 000 паунда. На първа инстанция лондончанинът беше осъден на 21 месеца лишаване от свобода. В понеделник кралският съд смекчи присъдата му на 200 часа обществено полезен труд.

Цел на крадците бил склад за препариране в Уимбълдън, Югозападен Лондон. Те направили голям удар и изнесли лъвове, зебри, птици, ленивец и дори един жираф. Перлата в короната обаче било шимпанзе, което носело стар цилиндър на главата си и вратовръзка около врата.

Три месеца след инцидента и безрезултатно разследване в полицията е получен анонимен сигнал. Така органите на реда откриват бял бус, с който е извършен обирът. Хопууд е арестуван пръв, защото е установено, че именно той е собственик на буса и организатор на деянието. Оповестяването на случката в медиите принуждава престъпниците да се откажат от плячката си и да я изоставят на пътя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати