Английско семейство спасява бездомни кучета в Рудозем

1 от 3 Снимки
Английско семейство спасява бездомни кучета в Рудозем
Снимка: Hope for Paws

Англичаните Тони и Даян живеят в българския град Рудозем вече 10 години и споделят, че в България силно впечатление са им направили 2 неща – гостоприемството към чужденците и жестокостта към животните.

Даян споделя, че се е шокирала от хора, които слизали от автомобила си, само за да ритат животните на улицата. Тя казва, че ако това се случи в Англия, някой веднага ще се обади на полицията и насилникът ще си получи заслуженото.

Понеже никой не прави това в България, заедно със съпруга ѝ Тони приютяват бездомните животни. Към момента в двора им има 22 кучета и 7 котки.

В началото семейството са смятали да започнат малък бизнес в града, за да се издържат, но неусетно са похарчили спестяванията си около животните.

Ръка им подават техни приятели в родната Англия, които споделят любовта им към животните. Те им изпращат по малки суми всеки месец, за да продължат с дейността си.

Дворът им за почнал да се пълни с все повече животни, а дарения започнали да пристигат и от други места. Така Даян и Тони решили да основат фондация, за да дават отчет на похарченото от тях.

Постепенно се създава приюта в село Елховец, а за животните започнали да се грижат и младежи от региона. Приемани са жестоко пребивани и болни кучета, които са върнати към живота.

В Рудозем обаче приемат делото им със смесени чувства. Част от хората благодарят на англичаните, че са ги спасили от бездомните животни, а други ги обвиняват, че са забогатели от българските кучета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати