Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Благородно куче спаси умираща птичка

Благородно куче спаси умираща птичка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Даймънд и птичето
Снимка: thedodo
Даймънд и птичето

Кучетата са невероятни създания. Те са готови да помогнат не само на своите стопани, но и на всеки около себе си. Доказателство за това е огромното геройство на малкото куче Даймънд, спасило живота на умираща птичка.

Тази невероятна история се случва в дома на Гюнър Сигурйонсон от Исландия. Мъжът се намирал в дома си и се занимавал с обичайните си ангажименти, когато забелязал, че кучето му кръжи около терасата и се държи неспокойно.

Първоначално мъжът не придал голямо значение на поведението му, но после все пак решил да провери какво става. Излизайки навън, той видял на пода на балкона си тялото на малко птиче. Гюнър веднага си помислил, че птичката е мъртва, тъй като тялото ѝ изглеждало безжизнено.

В следващия момент обаче тя помръднала, показвайки признаци на живот. Тогава той прибрал мъничето вътре и с Даймънд започнали да го обгрижват. Мъжът му дал вода и семена, а кучето му не изпускало новото си приятелче от поглед и дори му подарило няколко целувки.

По-късно същия ден птичката изглеждала видимо по-добре, но все още не била достатъчно силна, за да излети. Затова останала да пренощува на терасата в новите си познайници, а Даймънд останал да я охранява цяла вечер.

На следващия ден пернатият гост вече бил значително по-добре. Затова разперил криле и се издигнал високо над терасата, показвайки на спасителите си, че се е възстановил напълно. Гюнър не знае дали мъничето ще запомни него и Даймънд, но е убеден, че той никога няма да забрави за благородството на своя питомец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати