В Литва създадоха първия резерват за домашни животни

Фермата за домашни животни в Литва
Снимка: boredpanda
Фермата за домашни животни в Литва
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Зоозащитници от Литва създадоха първия резерват за домашни животни в Прибалтика. Центърът се намира на около 60 километра от Вилньос и засега се обитава от почти тридесет добичета, които не се отглеждат със стопанска цел.

Фермата е основана от Виктория и Едуард – млади хора, които желаят да живеят здравословно, без да експлоатират домашните любимци за месо, яйца, мляко и кожа.

Двамата зоолюбители вярват, че имат мисия да помагат на представителите на животинския свят и са през последните няколко години изцяло са се посветили на своята кауза.

Те реставрирали стар имот извън града, който превърнали резерват за кокошки, крави, кози, овце и много други животни, спасени от кланици, ферми или жестоки стопани.

Когато пристигнали в новия си дом, те изглеждали покъртително заради лошото отношение на хората към тях. Сега всички тези добичета живеят щастливо и свободно. Пасат по тучни поляни и получават грижите, от които се нуждаят, без да бъдат третирани като стока.

Нашата цел не е само да бъдем постоянен дом за спасени домашни животни. Ние искаме да променим нагласата на обществото и да вдъхновим хората да живеят по-природосъобразно, без да използват животински продукти.

За тази цел приемаме гости и доброволци, които могат да опознаят нашите обитатели, да контактуват с тях и да научат много нови полезни факти за тях и за природата, казват основателите на резервата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати