Наглост! Само глоба за фермер, който стреля по животни и наби овчар

Теле

Земеделец се размина с глоба от 1000 лв. за деяние, което изисква много по-сериозно наказание. Той е бил и стрелял по животни и е заплашил овчар.

Престъпното деяние е извършено на 23-ти януари 2016-та година. Овчарят с инициали Л.В. най-спокойно пасял стадото си от 50 крави и телета в местността Червениковица в землището на село Гайтаниново, Гоце Делчев, когато животните му престъпили в законната собственост на Александър С. В местността мъжът заедно с баща си има засети с жито ниви.

Няколко от кравите заедно с едно теле, навлезли в нивите с жито. Овчарят ги погнал и всячески се опитвал да ги изведе. Малко преди да успее обаче, на мястото пристигнал обвиняемият с джипа си. Той веднага грабнал една тояга и нанесъл три удара в гръбначния стълб на телето. Животното паднало, а мъжът се върнал до колата и извадил двуцевна пушка. Обвиняемият стрелял, застанал от 5-6 м по посока на кравите. Животните се разбягали.

След като изгонил животните, С. хванал овчаря за дрехите, разтърсил го и заплашил с убийство. След това го блъснал на земята, качил се в колата си и отпрашил. Овчарят опитал да изправи на крака телето, но то не можело да стане и останало на мястото. Една от кравите пък била простреляна в предния ляв крак и гърдите. Тя кървяла силно и била трудно подвижна. Чобанинът веднага се прибрал в селото и съобщил на собственика, който, от своя страна, съобщил за инцидента на 112.

Мъжът, който пребил животинчето почти до смърт, е подведен под отговорност по Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност. Той е осъден за деяние с пряк умисъл, за което е получил само административно наказание – глоба от 1000 лева. Освободен е от наказателна отговорност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати