Стотици осиновяват животни от столичния зоопарк

Зоологическа градина София

Столичният зоопарк има добри новини. За периода от 2016-та до първите три месеца на 2017-та година вече са налични 40 осиновители и множество дарители на финансови средства.

Директорът на Столичната зоологическа градина Добромир Бориславов обяви, че положението ежедневно се подобрява. Някои от осиновителите са сред дългогодишните, които и до днес продължават да съдействат и да подпомагат за грижата на животните.

Има обаче и много хора, които искат също да станат осиновители. Всички кандидати трябва да знаят, че животните в зоологическата градина не се нуждаят от храна, тъй като храненето им е обезпечено. От осиновителите се изисква да дарят минимум 1 200 лв. средства в рамките на една година. Парите се разделят на равни вноски всеки месец и не са толкова непосилни. При желание могат да се платят и на един път.

Средствата, които всеки дарител дава, се харчат за подобрения. Осиновителят обсъжда какви точно да бъдат те заедно със секторите ръководители.

В Столичния зоопарк все още има животинки, които чакат своите осиновители. Списъкът е публикуван на сайта на зоопарка и включва азиатски видри, мусати мечета, ивичести хиени, елени, пекари, щрауси, емо, нанду и други.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати