Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Агресивен котак стана най-милият писан, след като беше осиновен

Агресивен котак стана най-милият писан, след като беше осиновен

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Лъд
Снимка: imgur
Лъд

Когато преди четири години Кай чува за котката Лъд, която е ужасно опърничава и трудна за отглеждане, решава да открие приюта, в който се намира. При първата си среща с нея служителите от зооцентъра му я представят като едно от най-лошите котета в тяхната практика. Скоро обаче това се променя. Вижте тази невероятна история, доказваща, че любовта може да облагороди не само хората, но и животните.

Лъд е сред писаните, имали ужасно труден живот. Той многократно е бил изхвърлен на улицата и тормозен. Блъскан е от кола и е бит. Иначе казано – още в най-крехка възраст Лъд е минал през ада и това е оказало пагубен ефект върху поведението му.

По време на престоя си в приюта той често нападал гледачите си, както и останалите котки наоколо. Проблемното му поведение, както и всички останали негови специфики навели служителите на приюта на мисълта, че ще е най-добре той да бъде приспан.

Само че тогава се случило чудо. В историята на Лъд се появил Кай. Когато той проявил интерес към непослушното коте, от приюта му казали, че то изобщо не е подходящо за домашен любимец. Но кай не се отказал. Той убедил баща си да осиновят пухкавия разбойник и не след дълго той се озовал в дома на ново си семейство.

Първоначално Лъд продължавал да се държи агресивно, да създава хаос след себе си и да се спречква с останалите котки в дома. В последствие обаче малко по малко започнал да се учи от останалите си опашати събратя как точно да се държи. Така благодарение на техния пример, а и на грижите на новите му стопани, днес Лъд е най-милото, гальовно и послушно създание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати