miau.bg»Статии»Живини»Възрастна жена отглежда над 1000 котки

Възрастна жена отглежда над 1000 котки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12698
Линеа и котките ѝ
Снимка: barcroft usa
Линеа и котките ѝ
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

68-годишна жена от Калифорния се прочу с любовта си към котките. Запознайте се с Линеа Латанзио от Калифорния, която отглежда над 1000 писани.

Като дете Линеа много искала да си има коте, но майка ѝ така и не ѝ разрешила. Когато пораснала обаче, успяла да компенсира този свой пропуск. Преди повече от петнадесет години баща ѝ я помолил да му потърси няколко писанчета, които да му правят компания, докато е сам.

Дамата се заема със задачата и много скоро води вкъщи първите петнадесет мъника. Дванадесет месеца по-късно те вече са близо сто, като сред новите попълнения има писани със здравословни проблеми, които никой не иска.

Домът на възрастната дама бързо се превръща в котешки приют. Тя го оборудва с всевъзможни приспособления, за да могат питомците ѝ да се чувстват комфортно. За разлика от общинските приюти, той изглежда уютен и красив. В него писаните не са заключени в клетки, а се разхождат спокойно.

Не е лесно да се отглеждат толкова много животни, защото всяко иска внимание и грижа. Харесва ми да го правя, въпреки че повечето хора ме смятат за маниачка или дори психичноболна. Просто общуването с тези създания ми доставя голямо удоволствие, споделя Линея.

За щастие дамата не е самата в своята мисия. Освен нея за четириногите се грижат и много доброволци, които също така помагат мъниците да намерят нов постоянен дом.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати