Истински герой: Американец отглежда над 300 котки в дома си

1 от 7 Снимки
Крис и котките
Снимка: Happy Cat Sanctuary
Крис и котките

Саможертвен мъж от Лонг Айлънд, Ню Йорк изуми света с каузата си. 58-годишният Крис е посветил живота си изцяло на котките и гледа в дома си над 300 писани. Пенсионираният влаков кондуктор е превърнал жилището си в истински приют за четириноги, приспособявайки го изцяло за потребностите на своите многобройни питомци. За сметка на това своите собствени нужди той е оставил на заден план.

Ежедневието на Крис невинаги е било такова. Някога той е имал работа и семейство като всеки нормален човек. След като загубил сина при катастрофа през 2006 година обаче, всичко се променило. Той изпаднал в дълбока депресия и искал да намери нова причина, заради която да продължава да живее.

И именно любовта към котките успяла да го извади от тежката емоционална дупка. Един ден Крис попаднал на котило с 30 пухкави животни, намиращи се на улицата.

Те се нуждае ли от грижи и подслон и сърцатият мъж веднага решил да ги прибере. След този момент той започнал често да прибира писани, а малко по малко домът му се превърнал в приют.

Просто исках да направя нещо добро и смислено за тези беззащитни животни. Прибирали сме котки, които наистина са били на прага на смъртта. Но днес са здрави и по-щастливи от всякога, разказва Крис.

Той не крие, че някои от съседите му не са особено доволни от решението му да превърне жилището си в котешки рай и често мърморят по негов адрес и се оплакват. Но пък има и много хора, които го му помагат, доброволствайки тук и подкрепяйки го финансово, така че да бъде каузата му по-лека за осъществяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати