Истински герой! Пожарникар спаси куче с изкуствено дишане

Спасяването на Налу
Снимка: SMFD
Спасяването на Налу

Огнеборец от САЩ се превърна във всеобщ любимец и герой, след като спаси от лапите на смъртта куче, заклещено в горяща къща. Сърцатият пожарникар доказа, че цени еднакво както човешкия живот, така и този на четириногите и цели двадесет минути прави дишане уста в уста на мъника.

Драматичната сцена се разиграла тези дни, след като къща в Санта Моника пламнала. Под въздействието на дима кучето изпаднало в безсъзнание и за малко да изгори в пламъците. Но пожарникарят Андрю Клайн успял да изведе 10-годишния Налу и да се пребори за живота му.

Още щом извадил палето, Клайн започнал да му прилага изкуствено дишане, като му сложил дори и кислородна маска. Накрая Налу все пак започнал да диша самостоятелно, а разстроената му стопанка се обнадеждила, че питомецът ѝ ще оцелее.

И наистина точно така станало. След като кучето получило специализирани грижи, се възстановило напълно само за едно денонощие.

След като кадрите с Клайн и Налу се появиха в социалните мрежи, се превърнаха в истински хит. Хора от различни страни поздравиха пожарникаря за хуманната постъпка и го определиха като чудесен пример за подрастващите.

Трябва да отбележим обаче, че той не е единственият пожарникар, спасил пале с изкуствено дишане. В края на миналата година това направи и огнеборец от Румъния, който също се превърна в звезда.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати