Всяка вечер това пале наблюдавало спящите си стопани. Причината се оказала шокираща

22.03.2017
Голдън ретривър
Голдън ретривър

Когато преди време семейство осиновило голдън ретривър от приют, не можело да се нарадва на новия си домашен любимец. Той бил умен, дружелюбен, внимателен и грижовен. Нещо в него обаче им се струвало много странно и дори плашещо.

Всяка вечер, когато родителите заспели, кучето се качвало на края на на леглото и започвало да се взира в тях с широко отворени очи. Сутрин, когато двойката се събудела, го заварвала в абсолютно същото положение.

През първите няколко вечери стопаните на палето не обръщали голямо внимание на поведението му, но с времето то започнало да им се струва доста притеснително. Домашният им любимец будувал не само вечер, но и през целия ден. Случвало се да затвори очи за кратко, но след това много бързо отново се ококорвало.

Именно това накарало собствениците му да смятат, че той е стресиран или дори страда от някакво заболяване. Но след като го завели на преглед при ветеринар, последният не установил нищо обезпокоително. Въпреки това животното все така наблюдавало своето семейство нощем.

Тогава стопаните решили да разберат нещо повече за него, търсейки информация в приюта, от който е осиновено кучето. И тогава те научили нещо, което ги разплакало. Оказало се, че предният стопанин на палето го е приспал дълбоко, след което се е отървал от него, зарязвайки го в приюта. След като се събудило, кучето усетило какво се е случило и изпаднало е тежка депресия от предателството на любимия си човек. От този ден нататък то не смеело да заспи дълбоко.

Разбирайки тази драматична истина, новите стопани на предадения голдън ретривър силно се разстроили. Те прибрали леглото на палето в тяхната спалня и положили много усилия да му покажат, че вече има истинско семейство, което никога няма да го изостави. И така след няколко седмици техният домашен любимец най-сетне започнал отново да спи и да води пълноценен живот.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати