Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Котак стана майка на осиротели котенца

Котак стана майка на осиротели котенца

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Поуки и едно от котенцата му
Снимка: instagram
Поуки и негови приятели

Поуки е котак, прибран от улицата преди около две години. На пръв поглед той не се различава особено от останалите обикновени писани, но всеки, който го познава, знае колко специален е той. Поуки е създание с огромно сърце и въпреки че не е от женски пол притежава силен майчински инстинкт, достоен за възхищение.

Когато видяхме Поуки за пръв път, той беше мъничък, мръсен и изплашен. Взехме го временно у дома. В началото толкова се страхуваше, че всеки път когато не беше в нечии прегръдки, започваше да мяука тъжно. Но също така беше страшно гальовен и мил. Колкото повече време прекарвахме с него, толкова повече осъзнавахме, че не можем да го оставим да си тръгне и го задържахме завинаги, споделят неговите стопани.

Голямата изненада за тях дошла, когато Поуки поотраснал и те започнали да прибират временно и други осиротели бездомни котенца. Тогава котакът се проявил като изключително грижовна и мила майка. Той топлел мъниците, ближел ги и ги забавлявал. В неговата компания те се чувствали защитени и много по-бързо се социализирали.

Поуки е най-добрата бавачка на света. Той е толкова грижовен и нежен към всички мъници. Не сме виждали друга котка да е толкова внимателна и любвеобилна. Той е истински ангел, казват стопаните му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати