Бокс на орангутани в Тайланд отврати света

Орангутански бокс в Тайланд шокира света. Приматите там са принуждавани да се боксират за забавление на посетителите.

Зоопаркът в Тайланд печели от орангутански бокс. Там маймуни се бият една с друга за забавление на местните жители и туристите. Шоуто на пръв поглед е добродушно, но реално е крайно опасно за животинките.

Шоуто се провежда в Safari World в Банкок. В последно време то привлече вниманието на активисти за правата на животните, които са категорични, че това място трябва да се затвори. Те остро критикуват зоопарка след разказа на турист, който е гледал шоуто. Той е убеден, че персоналът експлоатира невероятно интелигентните примати по крайно унизителен начин.

Директорът на Международния фонд за хуманно отношение към животните е категоричен, че е шокиращо подобна жестокост и експлоататорско отношение към животните да продължава да съществува за т.нар. забавление на туристи и в съвремието ни.

Орангутаните са едни от най-високоинтелигентни и чувствителни животни в света. Тяхното ДНК на 97% идентично с човешкото. Мястото им определено не е на ринга и не е редно да бъдат карани да се бият насилствено. Маймуните определено не изпълняват номерата, защото го искат, а защото се страхуват. Те биват удряни с електрошок, изгаряни с цигара и пребивани, когато не се подчинят по време на общуването.

Експлоатираните маймуни са дървесни примати. Те се изправят на двата си криви крака само при нужда. По време на боевете обаче седят така с часове. Освен това болшинството от орангутаните са насилствено откъснати от майките си само няколко дни или седмици след раждането им, за да бъдат обучени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати