Латвийка е помогнала на над 350 бездомни котета за 2 години

Работещата латвийска студентка Занда започва да помага на бездомните и изоставени на улицата котенца преди около две години. Въпреки че в училище и университета тя не е изучавала животните задълбочено, е успяла да придобие ценни знания за котките, характера и нуждите им само от своя собствен опит. Благодарение на сегашните си познания, Занда вече е успяла да помогне на повече от 350 писани в нужда.

Не мога да не помогна на някое котенце. Ако докато вървя по улицата и видя бедстващо мъниче, няма как просто да го подмина. Спирам се и му подавам ръка. Това ми се случва буквално всеки ден, разказва Занда.

След като забележи някое страдащо мъниче, тя веднага го води на ветеринар, който преценява здравословното състояние на животното, както и възрастта му.

Ако всичко с него е наред, то си намира постоянен дом. Случвало се е дори в рамките на половин час. Ако обаче се налага котката да бъде подложена на някакво специално лечение, първо остава в приемен дом, където получава специализирани грижи, пояснява младата жена, цитирана от thedodo.

За щастие тя не е сама в своята кауза. Нейни съмишленици и приятели от организация за защита на животните я подкрепят твърдо в мисията ѝ и ежедневно помагат на четириноги в нужда. В момента те дори изграждат къщички за котета в Рига и други латвийски градове.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати