Мъж остана без думи, когато разбра какви животни е спасил

Спасените бебенца
Снимка: Daursky Nature Reserve
Спасените бебенца

Когато преди време руски фермер намира в природата четири малки котенца, останали без майка си, той решава да ги вземе у дома и да им помогне.

Първоначално животните му се струват като обикновени писани, но по-късно се оказва, че изобщо не е така. Мъжът с изненада разбира, че е прибрал представители на един уникален животински вид, срещан от малцина.

Още при спасяването котенцата, човекът забелязал, че те са по-пухкави от котките, които е виждал досега. Разглеждайки ги по-внимателно, сам стигнал до извода, че в тези създания има нещо много специално.

За да установи какви четириноги е прибрал, той се свързва със служителите на Даурски резерват. Именно те най-после разкриват загадката, съобщавайки, че четирите бебенца принадлежат животинския вид Манул.

Манул е дива котка, обитаваща Централна Азия. Тя е дребна, но изглежда много пухкава заради гъстата си и обемна козина. Манулите са хищници, които предпочитат да живеят сами. Крият се много старателно в дупки и рядко могат да бъдат видени.

След като мъжът се свързва със зооцентъра, на служителите им хрумва идеята да намерят приемна майка на малките. Така те биват осиновени от обикновена котка, която ги приема за свои рожбички.

Благодарение на нейните усърдни грижи тези екзотични животни успяват да оцелеят, а след като порастват, са върнати в естествената си среда.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати