Miau.bg»Статии»Живини»Сирийче извърши затрогваща постъпка за блъснато куче

Сирийче извърши затрогваща постъпка за блъснато куче

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Сирийче извърши затрогваща постъпка за блъснато куче
Снимка: TRT Haber

8-годишен сирийски бежанец извърши подвиг, достоен за уважение и възхищение. Момченцето, което в момента се намира в Турция, опита да помогне на блъснато куче и даде чудесен урок по благородство и великодушие.

Малкият Хюсеин Ел Хасан има нелек живот. Той е присъствал на много драматични моменти, но въпреки това не е загубил своята човечност и желанието си да помага на всяко живо същество. Затова, когато вижда блъснато куче да лежи насред пътя, малчуганът веднага опитва да му помогне.

Момчето изтичва до дома си и носи одеяло, с което завива пострадалото пале. Освен това съобщава за инцидента на възрастни, които алармират за случилото се в служба за защита на животните.

Хюсеин изчаква търпеливо, докато работниците дойдат и нито за миг не се отделя от четириногото си приятелче. Така благодарение на момченцето кучето е прибрано и отведено за лечение в клиника.

За жалост, то не успява да се пребори с раните си и издъхва, но това не променя с нищо алтруистичната постъпка на момченцето. След като неговото дело се разчу, историята му попадна в турските новини и то беше посетено от високопоставени лица, които лично го поздравиха за доброто сърце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати