Вижте как бебе орангутан се гушва в майка си, за да се спаси от отвличане

Вижте как бебе орангутан се гушва в майка си, за да се спаси от отвличане
Снимка: dailymail

Сърцераздирателна сцена между майка орангутан и нейното бебе бе заснета на остров Борнео. За да се спаси от отвличане, малкото орангутанче се вкопчило в майка си до пристигането на спасителите.

На острова съществува практика за залавяне и отвличане на бебета орангутани, които се продават за домашни любимци. Но в този случай малката маймуна не паднала в капана сама, а заедно със своята майка.

Майката и бебето са били открити случайно и веднага е бил подаден сигнал до организацията Animal Rescue. Екип от спасители веднага отговорили на обаждането, а когато пристигнали на място, животът на по-възрастния орангутан бил в опасност.

За щастие навреме са успели да извадят двете маймуни от мрежите, да се погрижат за тях и да ги върнат обратно в тропическите гори.

Animal Rescue споделят, че от близкото село често нападат орангутаните, понеже когато останат без храна, маймуните атакуват техните селскостопански плантации.

Често се убиват маймуни с извинението, че това е единственият начин да защитят реколтата си, а много хора от Борнео развиват бизнес, като крадат бебетата от майките им и ги предлагат на пазари за екзотични домашни любимци.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати