Miau.bg»Статии»Живини»Взет от приют котак не заспива, ако не го държат за лапичката

Взет от приют котак не заспива, ако не го държат за лапичката

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Джейми и Сара
Снимка: thedodo
Джейми и Сара

Когато някое възрастно животно попадне в приют, то обикновено няма късмета да бъде осиновено и прекарва тежко последните дни от живота си. За щастие не такава е съдбата на 13-годишния котак Джейми, който е намерил топлина и любов макар и към края на своя жизнен път.

Джейми е бил домашен любимец на възрастен човек от Австралия. Когато стопанинът му се озовал в старчески дом обаче, питомецът му нямало как да го последва. Затова бил предаден в приют за домашни любимци.

Още с пристигането си в центъра, служителите забелязали, че здравословното му състояние не е никак добро. Той имал проблеми с бъбреците, котешка хрема и куп други заболявания. Затова се наложило да получи сериозна медицина помощ.

Разклатеното здраве на Джейми обаче не било единственото нещо, притесняващо неговите гледачи. Те се тревожели, че той е прекалено стар и никой няма да пожелае да го вземе у дома. Но скоро опасенията им се оказали напразни.

Млада дама на име Сара пристигнала в приюта и веднага спряла поглед върху котака. Тя търсела животинче, с което взаимно да преборят самотата си и решила, че това непременно трябва да е възрастният чаровник. Сега Сара и Джейми живеят заедно и са повече от неразделни. Котакът не спира да гушка стопанката си и да търчи по петите ѝ.

Най-трогателното е, че дори не може да заспи, без да го държа за лапичката. Ако го оставя сам, се събужда, мяука жално и ме търси. Мисля, че вече и двамата сме много привързани един към друг, разказва Сара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати