Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Мъж спаси цяло котешко семейство

Мъж спаси цяло котешко семейство

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Котенцата
Снимка: The Kitten Cottage
Котенцата и майка им

Шест миниатюрни котенца от Англия бяха спасени и събрани отново с майка си благодарение на съвестен мъж, отделил часове, за да помогне на котешкото семейство.

Когато човек на име Люк чува силно котешко мяукане от близка изоставена къща, веднага решава да се притече на помощ на животните.

Приближавайки постройката, той открива няколко новородени писанчета, около които обаче няма възрастна котка. Люк се свързва с организация за защита на животните, за да съобщи за мъниците, а междувременно ги изважда от къщата и ги поставя в кашон с топли завивки близо до нея.

Той е убеден, че майка им все пак ще се върне за тях, затова не бърза да отведе бебетата от района. И наистина чудото се случва. След няколко часа, в които той не спира да храни котенцата, майката на котенцата се появява.

След като семейството се е събрало, Люк го предава на зоозащитна организация, която му осигурява приемен дом. В началото възрастната котка е изплашена заради новата среда, но след като разбира, че е на сигурно място, се отпуска и дори започва да мърка приятелски.

Вече са изминали няколко седмици от спасяването на мъниците. Те растат щастливи и обгрижвани, а майка им не скита с часове, за да им търси храна, защото получава достатъчно котешки лакомства от стопаните си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати