Miau.bg»Статии»Живини»Кошмарни кадри! Вижте какво се случва в развъдниците за породисти любимци

Кошмарни кадри! Вижте какво се случва в развъдниците за породисти любимци

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44

Покърителни снимки на кучета и котки се появиха в социалните мрежи. Фотографиите бяха споделени от полската организация за защита на животните Pogotowie dla Zwierzаt. Те са направени при изземането на животните от местен развъдник за породисти кучета и котки.

В акцията по спасяването на животните е извършена от полицията и сдружението. В хода на действията от мястото за изведени 170 палета и писани от различни разновидности.

Животните са били отглеждани в клетки и всевъзможни миниатюрни помещения. Най-потресаващото в случая обаче не е това, а нечовешките условия, в които те са били принудени да живеят /разгледайте драматичните кадри в галерията, за да се уверите сами/.

При пристигането в развъдника зоозащитниците моментално са били покосени от острата миризма на урина, която се е разнасяла. След секунди тя установили, че клетките на мъниците не са почиствани с месеци и животинките са живели върху огромни слоеве от екскременти и всевъзможни отпадъци.

Всички тези кучета и котки са били толкова травмирани от отношението към тях, че дори след спасяването им се страхували да влязат в контакт с хора и да се движат свободно.

Домашните любимци са се продавали със сертификати за по 1500 злоти или близо 750 лева. Въпреки това хората, които са ти отглеждали, са се отблагодарявали на четириногите за приходите по наистина нехуманен начин, който разтърси целия свят.

За жалост няма как да сме сигурни в колко други развъдници за породисти животни условията са същите. Можем само да се надяваме тази практика да е частен случай и да не се повтаря повече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати