Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Благородно куче спаси живота на 2-годишно момченце

Благородно куче спаси живота на 2-годишно момченце

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Лийла и Алекс
Снимка: Lisa Brockbank
Лийла

Когато си вземат куче, много хора имат нагласата, че те са тези, които ще полагат грижи за него. Но нерядко се оказва, че палето също бди над своите стопани и е готово да се притече на помощ във всеки един момент. Точно такъв е случаят с Дейвид Кени и неговия американски стафордширски териер Лийла, който спасява от сигурна смърт невръстния син на стопанина си.

През 2015 година Дейвид и семейството му отиват на гости на приятели близо до Брисбън, Австралия. Гостуването върви чудесно и всички много се забавляват, когато изведнъж се случва нещо странно. 9-годишната Лийла започва да лае упорито и да се държи изключително нервно – поведение, което до този момент не е присъщо за нея.

Кучето сякаш иска да каже нещо на стопаните си и се опитва да ги отведе до близкия язовир. Дейвид тръгва след Лийла и тогава вижда шокираща гледка, която никога няма да забрави. Мъжът забелязва своя 2-годишен син Александър да лежи във водата в безсъзнание.

Дейвид веднага изважда момченцето и започва да му оказва първа помощ. На мястото пристигат и парамедици, които го транспортират с хеликоптер до болница в Брисбън. Състоянието на момченцето е много тежко и то е поставено в индуцирана кома.

Въпреки че има жизнени показатели, лекарите са много притеснени за него и предполагат, че то ще има мозъчно увреждане. Само два дни след постъпването на Алекс в болница обаче се случва чудо. Той се събужда от комата и започва да се възстановява с бързи темпове. Опасенията на лекарите за щастие не се сбъдват.

Само след седмици момченцето вече се чувства чудесно, а медиците смятат, че за бързото му оздравяване е допринесла бързата реакция на неговия баща. Дейвид обаче знае, че без героичната постъпка на Лийла нямаше да може да спаси живота на сина си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати