Благородно куче спаси живота на 2-годишно момченце

Лийла и Алекс
Снимка: Lisa Brockbank
Лийла и Алекс

Когато си вземат куче, много хора имат нагласата, че те са тези, които ще полагат грижи за него. Но нерядко се оказва, че палето също бди над своите стопани и е готово да се притече на помощ във всеки един момент. Точно такъв е случаят с Дейвид Кени и неговия американски стафордширски териер Лийла, който спасява от сигурна смърт невръстния син на стопанина си.

През 2015 година Дейвид и семейството му отиват на гости на приятели близо до Брисбън, Австралия. Гостуването върви чудесно и всички много се забавляват, когато изведнъж се случва нещо странно. 9-годишната Лийла започва да лае упорито и да се държи изключително нервно – поведение, което до този момент не е присъщо за нея.

Кучето сякаш иска да каже нещо на стопаните си и се опитва да ги отведе до близкия язовир. Дейвид тръгва след Лийла и тогава вижда шокираща гледка, която никога няма да забрави. Мъжът забелязва своя 2-годишен син Александър да лежи във водата в безсъзнание.

Дейвид веднага изважда момченцето и започва да му оказва първа помощ. На мястото пристигат и парамедици, които го транспортират с хеликоптер до болница в Брисбън. Състоянието на момченцето е много тежко и то е поставено в индуцирана кома.

Въпреки че има жизнени показатели, лекарите са много притеснени за него и предполагат, че то ще има мозъчно увреждане. Само два дни след постъпването на Алекс в болница обаче се случва чудо. Той се събужда от комата и започва да се възстановява с бързи темпове. Опасенията на лекарите за щастие не се сбъдват.

Само след седмици момченцето вече се чувства чудесно, а медиците смятат, че за бързото му оздравяване е допринесла бързата реакция на неговия баща. Дейвид обаче знае, че без героичната постъпка на Лийла нямаше да може да спаси живота на сина си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати